Tesla Motors a testat filtrul HEPA si functia BioWeapon – partea 1 –

Tesla Motors anunta oficial ca a testat filtrul HEPA si functia BioWeapon un sistem revolutionar impotriva poluarii globale. Poluarea aerului are un impact important asupra sănătății oamenilor. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea este considerata ca fiind „cel mai mare risc din lume asupra mediului de sănătate”, estimandu-se ca anual mor peste trei milioane de oameni din aceasta cauza. Aceasta cifra este peste dublul numarului de persoane care mor în accidente de masina în fiecare an.

Producatorul american are ca prioritati sănătatea și siguranța clientilor sai. „La fel cum am proiectat Modelul S și Modelul X pentru a evita coliziuni sau a proteja ocupanții lor atunci când se întâmplă vreun accident, ne-am simțit obligați să proiectam masinile Tesla sa protejeze ocupantii împotriva pericolului mult mai semnificativ al poluării aerului” afirmau oficiali ai producatorului. Sistemul de filtrare HEPA a fost inspirat de sistemele de filtrare a aerului utilizate în spitale, camerele curate sau industria spațială, si este capabil să filtreze aerul exterior de polen, bacterii sau orice alte particule nocive inainte de a intra în cabină. De asemenea acesta filtreaza continuu aerul din interiorul cabinei pentru a elimina orice urmă de particule toxice. Rezultatul final este un sistem de filtrare de sute de ori mai eficient decât filtrele standard pentru automobile, acest sistem fiind capabil sa ofere șoferului și pasagerilor cel mai curat aer posibil in masina, indiferent de ce se întâmplă în mediul exterior

Sistemul de filtrare a aerului a fost testat pe autostrazile din California in timpul orelor de vârf, langa mlaștinile urât mirositoare, in zona gropilor de gunoi, langa pășunile de vaci în valea centrală a Californiei dar si in marile orașe din China. Testul a fost realizat in zonele de mai sus mentionate pentru a fi siguri ca sistemul capteaza toate particulele de poluare, cum ar fi bacterii, virusi, polen sau mucegai.

Apoi sistemul a fost testat mai drastic intr-un mediu artificial. Un Model X a fost introdus într-un balon mare, contaminat cu niveluri extreme de poluare (1000 mg / m³ de PM 2.5 fata de 12 mg / m³ cat considera EPA ca este limita maxima pentru aer curat). Apoi s-au închis ușile și a fost activata functia BioWeapon.

model x in balon

Continua sa citesti partea 2 a acestui articol.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.