Vision C, noul concept de coupe de la Skoda

Unii dintre voi poate ati observat ca pe net se vehiculeaza nume noi de producatori si modele de masini. Tesla Model S, Rimac Concept One sau DeLorean DMC sunt doar cateva dintre acestea. Pe langa aceste nume mi-a atras atentia Skoda Vision C, un prototip cu 4 usi care are unul dintre cele mai futuriste designuri.

skoda-vision-c9

Prototipul a fost prezentat la Geneva si Shanghai si a atras admiratia multor critici deoarece designul sau nu pastreaza asemanari cu ce ne-a obisnuit Skoda. Din profil spate Vision C fura din trasaturile BMW iar din fata seamana putin cu liniile Audi, iar cand se deschide portbagajul seamana cu Octavia dar mult mai robusta. Este un vehicul extrem de dinamic, iar introducerea pe piața chineză s-a facut în mod deliberat. Pe parcursul ultimilor 7 ani, Skoda a vândut mai mult de 1.200.000 de vehicule in China. Skoda a prezentat „Vision C” alaturi de modelul Monte Carlo care a trezit un mare interes in randul iubitorilor de automobile din China.

nzc

Vision C este propulsat de un motor TSI de 1.4 litri in patru cilindri, care poate rula pe benzină sau gaz natural comprimat. Skoda susține ca Vision C ar emite 91g / km de CO2; adica echivalentul emisiilor unui motor diesel cu tehnologie GreenLine. Platforma MQB VW, care stă la baza modelelor Golf, A3, Octavia si noul Seat Leon, a fost proiectata sa încorporeze motopropulsoarele GNC dar și cele pe benzină sau motorină, trenuri de rulare electrice și hibride. Este posibil ca Vision C sa fie dezvoltat pe arhitectura MQB. De asemenea, este posibil ca Skoda sa aiba in plan sa o ia inaintea companiei mama si sa introduca motoare hibride pe fondul crizei emisiilor si a presiunilor Uniunii Europene si a organizatiilor mondiale pentru protejarea mediului.

Skoda Vision C probabil va aparea pe piata cel mai devreme in 2017 iar pretul de achizitie ar fi in jurul sumei de 30 000 euro.VLNgRrLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *